dimecres, 7 d’octubre del 2009

Salvem el casc antic!


La història de Ripollet corre perill.

L’ajuntament ha decidit canviar totalment el centre històric. La plaça més antiga de Ripollet serà ocupada per uns bancs ultra moderns, els quals sembla que es construiran amb el mateix material que s’ha construït el pont i el centre cívic de Can Mas, un material que es rovella i que trenca amb l’estètica del barri. La font de la plaça del darrera desapareix, així com les pedres del mur, canviant-les per un de formigó. També variaran la ubicació de les escales, situant-les al costat d’una casa que té més de 300 anys, la qual no disposa de fonaments. Això vol dir que com a conseqüència de les obres podria caure i per tant desaparèixer.

A part d’estar en contra de les obres que volen fer, també estic en desacord per com s’ha dut a terme tot el procediment. No han consultat a cap veí si els hi semblava bé les obres o no. Tampoc han demanat cap opinió, i tothom s’ha assabentat un cop les obres estaven començades. Fa temps vaig veure per Internet un anunci d’una rectificació d’un contracte sobre una urbanització de la Plaça Clos. Però el títol posa urbanització, i no remodelació que és el que en veritat volen fer. Si no, vagin a la plaça i podran veure perfectament què és el que posa el cartell. Això ja fa pensar que quan a les coses no se les diu pel seu nom, hi ha quelcom amagat.

La major part dels veïns han conegut el contingut de les obres per l’anunci exposat a la revista de Ripollet i a la web de l’ajuntament, on es poden observar unes imatges virtuals de com hauria de quedar la zona. Però si observem les línies dibuixades amb esprai en rosa sobre el terreny, podeu anar a la plaça i observar perfectament què és el que volen fer, i la imatge virtual que ens ofereixen, la plaça no s’assembla a la que ens donen a conèixer, ja que a la imatge sembla que pot quedar una plaça molt gran, però en canvi sobre el terreny es posa de manifest que no és així.

Aquests dies hem començat a realitzar diferents accions amb tot el veïnatge. S’han començat a recollir signatures i s’han realitzat diferents reunions. Avui s’ha anat a parlar amb la primera tinent d’alcalde, la Sra Rosa Martín, per tal de demanar-li una reunió amb els veïns i la detenció les obres mentre no es parli amb els veïns. La Sra Martín ens ha contestat que entre demà i demà passat al matí faria la reunió, però que les obres no les aturava. Per sort, hem anat a parlar amb els operaris de l’empresa adjudicatària del projecte i ens han explicat que per ara només farien un col•lector al carrer la Salud, i que per tant la plaça encara no està en perill.

Aquest vespre farem una altra reunió. Les obres van ràpides i no ens podem adormir. Intentarem aturar el projecte que vol imposar l’ajuntament. Estem d’acord que cal arreglar la plaça i el seu entorn, però no destrossar-la i deixar-nos sense. Proposarem alternatives a la remodelació per a que aquesta esdevingui una rehabilitació.

REHABILITACIÓ SI, REMODELACIÓ NO!