dimarts, 20 d’octubre del 2009

Escolteu als veïns!


Aquest matí m’han trucat per dir-me que havien tirat el mur i la font. No m’ho creia, no m’esperava tot allò fins que he pogut anar a veure-ho amb els meus propis ulls aquest vespre. He sentit tant impotència. És tant fort que l’ajuntament tiri endavant unes obres tot i estar tot el veïnatge en contra.

Dimecres passat vam estar recollint signatures al mercat, i vam obtenir un gran recolzament. Hi ha molta gent en contra d’aquestes obres, i sobretot n’hi havia que no en sabien res. A la vegada que nosaltres recollíem signatures per aquesta causa, també se’ns van apropar moltes persones a expressar el seu descontent amb l’ajuntament, doncs actualment estem immersos en una gran crisi, amb una elevada taxa d’atur, i des del govern local no s’estan utilitzant totes les eines possibles per pal•liar aquesta situació. Un exemple ben clar és l’obra que està duent a terme al carrer Padró. Aquest carrer està ple de botigues, i amb aquestes obres han tallat totalment la circulació dels vehicles, i d’aquí res també tallaran la dels vianants. Així doncs, com podran subsistir aquestes tendes durant els 9 mesos que duren les obres? Què faran per campanya de Nadal? La solució és ben clara; podrien haver començat les obres després de Nadal ja que no pertanyen a cap famós fons FEIL. Aquesta proposta va ser expressada per part dels comerciats a l’ajuntament, però per variar, aquests van fer cas omís. Igual com van fer a les al•legacions dels veïns a la plaça clos. Que per cert, encara estem a l’espera que contestin la nostra instància.

Un altre aspecte que no han fet des de l’ajuntament: Fomentar la feina dels habitants del nostre poble. Per què no posen clàusules a les licitacions per tal que contractin un percentatge de treballadors en atur del poble? És més, per què no posen una altra clàusula per a que les grans empreses guanyadores de les licitacions hagin de subcontractar empreses de Ripollet com estan fent a altres municipis?

El nostre ajuntament no escolta al poble. Nosaltres ho hem intentat per moltes vies, hem anat de bones, proposant alternatives al projecte aprovat per ells d’amagat, però tot i així no ens han fet cas. Finalment, a la reunió d’avui amb els veïns de la Plaça Clos, hem decidit convocar una CONCENTRACIÓ per DIVENDRES 23 d’octubre a les 19h a la mateixa plaça, on es llegirà un manifest en contra d’aquestes obres.

No hi falteu!

1 comentari:

Lluís Soler Turu ha dit...

Deia Manuel de Pedrolo que "cal protestar fins i tot quan no serveix de res". Ens veiem a la concentració!