dilluns, 8 de setembre del 2008

Diada Nacional de Catalunya 2008

La Diada Nacional de Catalunya d’aquest any coincideix amb la celebració dels 100 anys de la primera senyera estelada. Aquesta bandera de lluita tenia un rombe al mig de color blau i una estrella blanca al capdamunt. La primera informació que es té data de l’any 1908 a la seu de París de la Lliga Nacionalista Catalana. Com a conseqüència d’aquest aniversari, s’ha creat una comissió de ciutadanes i ciutadans per a realitzar diversos actes. Una de les moltes propostes consisteix a que els municipis de Catalunya pengin a l’ajuntament una estelada el dia 11 de setembre. Des d’Esquerra de Ripollet hem entrat una instància a l’ajuntament demanant que col•laborin amb aquesta celebració i que el dia 11 de setembre pengin l’estelada. Al meu poble governa PSC i CiU, i tot i que a altres municipis on hi governa la mateixa coalició, com Pals o Figueres, ja han confirmat que penjarien l’estelada, no les tinc totes que ho facin a Ripollet. No veig que els convergents del meu poble estiguin gaire per la labor de lluita per uns Països Catalans lliures, ni tant sols per la Diada. M’atreviria a dir que els podem descriure com un PSC (2), si més no, no noto gaire diferència.

Com cada any, Esquerra i JERC Ripollet celebrem la Diada a la plaça 11 de setembre amb diversos actes. A dos quarts de deu es farà la ja tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova i la lectura d’un manifesta per part del president de la secció local d’Esquerra Ripollet. Seguidament us convidem a participar a l’esmorzar popular fins a dos quarts de dotze on tindrà lloc una concentració d’estelades per commemorar el centenari d’aquesta. A més a més, hi haurà una parada de la plataforma Decideixo Decidir per tal de recollir signatures per la campanya que porta el mateix nom que la plataforma i que acaba aquest novembre.

La Diada també ve marcada per les negociacions pel finançament per part dels partits catalans amb el govern espanyol. Cap a finals de juliol van sortir publicades, després de tants retards, les balances fiscals de l’estat espanyol, en les quals va quedar molt ben reflexat tots els diners que els Països Catalans paguen en forma d’impostos a Espanya i que aquests no tornen i per tant no poden ser invertits en beneficis cap a les catalanes i catalans. Així doncs, si la manifestació del 18 de febrer del 2006 amb el lema “Som una nació i tenim el dret a decidir” que va mobilitzar a tant gent quan l’estatut aprovat el 30 de setembre del 2005 pel 90% del Parlament de Catalunya va ser retallat va ser tot un èxit, aquesta manifestació de l’11 de setembre que començarà a les 17h a la Plaça Urquinaona de Barcelona no ha de ser menys, ja que aquest pacte pel finançament és molt important per a Catalunya, i més encara amb els temps de crisi que corren avui en dia. Estatut, infraestructures, finançament... aquesta manifestació ha de servir per dir prou, per queixar-nos pel tracte que rebem des de Madrid, i és que Catalunya no és cap ONG d’Espanya.