divendres, 7 de març de 2008

Eleccions 2008

Queden dos dies per les eleccions, i entre les amigues i amics de la universitat discutim sobre quina seria la millor opció a votar. La meva sorpresa va venir quan un company va exposar que ell votaria als socialistes perquè no volia que guanyés el PP. Tristament, molta gent pensa com ell, i es pensen que per aquestes eleccions només poden escollir entre blanc o negre, entre populars i socialistes. La gent ha d’entendre que el fet de pensar d’aquesta manera és afavorir el bipartidisme, els partits del qual no fan gaire pel nostre país, per Catalunya.

Jo animo a les persones a reflexionar sobre quin partit ens representaria millor al Congreso. Esquerra és l’únic partit que no canvia el seu discurs quan agafa el pont aeri, que no pacta a qualsevol preu per tal de sortir a portades de diaris, així com també és qui ha demanat la publicació de les balances fiscals i un finançament i unes competències dignes per a Catalunya. Amb un finançament com el que ens mereixem, podríem tenir un país de primera. En un estudi realitzar per la fundació Josep Irla, s’ha calculat que amb l’espoli fiscal Espanya s’emporta uns 2600€ a l’any per cada catalana i català. Doncs si això ho multipliquem per tota la gent que hi viu, imagineu de quants diners disposaríem. Es podrien suprimir tots els peatges i realitzar i millorar totes les infraestructures. Amb un grup parlamentari fort a Madrid, podem demanar tot això i més.

Durant aquests últims quatre anys el grup parlamentari d’Esquerra ha presentat fins a 144 projectes de llei, ha donat suport a lleis com la llei de matrimonis homosexuals, la llei d’atenció a la dependència i la llei d’impuls a la productivitat. Ha plantat cara a lleis que anaven en contra dels interessos de les catalanes i catalans com la llei d’IRPF i la seva presència als plens ha estat sempre constant, a diferència d’altres diputats com J A Duran i Lleida amb un 40% o Mariano Rajoy amb un 80% d’absències.

Després està la gent independentista que diu que no se’ns ha perdut res a Madrid i que no pensen votar. Doncs molt bé, que tot quedi en mans de populars i socialistes, i ja veuran què de bé fan per Catalunya. Què no veuen que si Esquerra no està al Congreso el nostre país no avançarà? No podrem reclamar res, i com no hi haurà ningú que els hi faci la guitza, tiraran per on vulguin.

Lluita per tenir i viure a un país de primera, on puguem tenir uns serveis, finançament i infraestructures com cal. Vota Esquerra.


Aprofito per donar el meu condol a la família de l’exregidor del PSE, Isaías Carrasco assassinat davant de la seva dona i de la seva filla. Des d’Esquerra s’han suspès tots els actes previstos així com també l’última enganxada de cartells programada per Esquerra i les JERC de Ripollet. Aquí podeu llegir el comunicat d’Esquerra .

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno, este comentario me ha parecido un poco más duro que el anterior :P

Pero bueno, hay algo que si comparto contigo. Si se quiere defender los intereses de los catalanes que sean catalanistas, pk hay que no lo son, y que sean de izquierdas la mejor opción es ERC.

A mi personalmente no me gustan los nacionalismos de ningun tipo, cada uno tiene que ser lo que quiera ser sin que hayan de imponerte una ideología cualquiera. Somos un país libre desde hace 30 años. Pienso que hay cosas más prioritarias para mí ( y enfatizo, para la primera persona del singular) que los nacionalismos.

Los recursos económicos de Catalunya son toda una realidad, pero quisiera que recordaras que esos recursos económicos no han nacido de la nada. Te pongo un ejemplo, un poco grotesco:

Extremadura: Un agricultor produce 1kg de almendras, le dan las empresas catalanas 1 euro el kilo (realmente nos las compran a 16 centimos...)

La empresa de Sabadell que compró las almendras, les pone azucar y las vende a una tienda de Almería a 20 euros el quilo.

Eso explica mucho, catalunya tiene ese potencial económico gracias al gran mercado español que abarca. No se puede dejar un balance económico mucho más desfasado del que realmente hay. Aqui se cobra 900 euros en un salario medio normalito, alli de 600 no sube.

Tu crees que con esos recursos económicos se pueden tener escuelas, autopistas y ese tipo de cosas...

No podemos estar demandando esos euros, tendriamos que recapacitar y saber que nuestro poder económico es en gran parte por el valor añadido de nuestros productos (catalanes) que hemos comprado y revendemos mucho más caro al resto.

Y para los que piensen en el mercado internacional... importamos más de lo que exportamos.

Para ir de valencia a albacete hasta hace 2 años teniamos que ir por una carretera llena de baches, pasando por multitud de pueblos, una auténtica obra del carbonífero, comparado con las autopistas (de pago) de aquí.

Hay que ser solidario, pero tampoco dejarse engañar, pensar que las cosas no son como nos las cuentan en muchas ocasiones (tanto unos como otros).

Bueno, katia, me ha gustado mucho tu texto, defiendes muy bien tu ideología y eso es muy bueno.

Frank!

Katia ha dit...

Hola Fran!
Moltes gràcies pels teus comentaris.

Cadascú és lliure de voler la independència per Catalunya o no. Però penso que sense la nostra llibertat mai arribarem a poder ser el país que nosaltres volem perquè Espanya funciona amb un sistema centralitzat, en el qual es concentra tot a la seva capital. Trobo molt fort que l'aeroport de Madrid tingui 250 vols intercontinentals i el de Barcelona només en tingui 12. Això ens limita el nostre comerç, i per tan, la nostra pròpia economia, ja que tot ha de passar per Madrid.

Dir-te que si que és cert que aquí Catalunya cobrem més que una persona d'altres parts d'Espanya (però no de totes), però també has d'acceptar que la vida aquí és molt més cara que en aquelles regions.

Pel que fa a les autopistes, no sé si ho sabràs però sóm el primer país europeu amb més peatges per km2. Molt trist tot plegat.

Espero haver-te contestat el teu comentari.

A reveure,

KATIA

Anònim ha dit...

jejeej, si en part si, pero també som dels que més kilometres de autopista tenim, aqui la vida es més cara, tens raó, pero no tant. En balanç global el nivell de vida (que es el que importa) es més gran.

Centralitzar tot a un lloc és el més normal del món. Si catalunya fos independent, quants serien intercontinentals a girona i quants a barcelona? o això no es centralitzar?

Frank! :p

Katia ha dit...

No, això que has dit sobre les autopistes no és cert. Si mires el creixement que ha tingut Madrid pel que fa a autopistes en referència al de Barcelona hi ha una diferència brutal.

No defenso el sistema centralista. Si que és normal que hi hagi diferències entre diferents ciutats, però no tan grans.

Salut!

KATIA

Anònim ha dit...

El qué no es cierto? No me negarás que catalunya no es de las zonas que más km tiene de autopistas (no he dicho la que más ehhh, no mal interpretes). :p

Aquí te dejo la web de
ASETA (Asociación de Sociedades Españolas Concesionarias de Autopistas, Túneles, Puentes y Vías de Peaje)

http://www.aseta.es/

En ella podrás ver la distribución de todas las autopistas en toda España.

Te hago una breve descripción:
Mira las autopistas en catalunya y las de madrid, mira las de euskadi, mira las de valencia! Mira las de Badajoz!

El problema cual es entonces? Que somos los primeros o los segundos? En ser el mejor o el segundo mejor? Lo queremos todo?

De todas formas, estoy en contra de los peajes para unos y no para otros, eso no es justo.

Y bueno, si hablamos de diferencias entre ciudades... hablamos de valencia? hablamos del centralismo económico del mediterraneo? Quien es el puerto económico de españa? Barcelona o Valencia... Hablamos de la disputa entre ambas ciudades por tener el mayor puerto?

Todo es un todo, cosas contrarias entre sí, diferentes puntos de vista. Todo es relativo.

La política está ahí, aunque no la queramos ver, y no deja de ser un tira y afloja de argumentos totalmente ciertos y contrarios entre sí.

Conseguiste hacerme hablar de politica katia :p

Saludos!!! :p

Katia ha dit...

Hola de nou Fran,

Primer de tot comentar-te que València té un problema, i és qui hi governa.

Pel que fa al tema autopistes, potser si que Catalunya té més km, (que no més km quadrats), però cal considerar que les autovies GRATUÏTES de diferents regions d'Espanya són gairebé com les nostres autopistes.

El problema no és ser primers o segons. El problema és poder decidir nosaltres mateixos què fer al nostre país. Perquè qui millor que nosaltres per saber-ho?


a reveure,

KATIA

Anònim ha dit...

jejeje, doncs et contestarè també :p
Valencia té un problema, potser... bé si, ho té :p més concretament en té dos, les dos besones "P" :p

Pero això no es el que et deia, em referia a la situació económica, no a quí governa. Que de totes formes, ens agradi o no, es una democràcia i hem de respectar-lo, i et torno a dir, respectar-ho.
Sí, les autovíes de la resta de España son com les de aquí, es van construir amb diners de tots si, tens raó. Pero com bé dius volem decidir que fer al nostre país, i tant que ho vau fer. Fa 3 anys(+ o -) va caducar el conctacte amb les empreses de gestió de la A7, i qué es va fer?

Ja t'ho dic, el govern de la generalitat ho va decidir, li van concedir un altre permís per a poder explotarla X anys més (crec que X=25). Si tinc un poc més de temps em documento una mica més i t'ho dic segur el temps.

Katia ha dit...

si, ja ho sé que es va ampliar aquest "contracte". Però què vols que fem? No tenim diners suficients com per fer més carreteres ni millorar les que hi ha i a la vegada cobrir totes les altres despeses. Si no patíssim d'un espoli fiscal tan alt...

Anònim ha dit...

doncs això, no hi ha diners per a tot. Amb aquest impostos que es pagen y no es un expoli fiscal, es un reajust económic. Es fomenta la construcció de hospitals, carreteres (com la que t'he dit abans, que era un show anar per la nit, condicions pesimes) Doncs ara ja està millor la carretera.
Però com això, tot es així, els pobres (bueno, mes que pobres hi ha alguns listillos...) no poden pagar-ho i les necessiten, i ninguna empresa vol fer-les, pk no son rentables.

Sobre autopistas de madrid:
Madrid tiene más km de autopista por km2, sip. Pero tambien tiene más densidad de población de provincias:

1. Madrid 748,96 hab/km2
2. Barcelona 687,03 hab/km2 (esta la provincial, la de la comunidad mucho más pequeña).

Por lo que el dato se cambia, segun como lo miras.. Es la que más km deautopista tiene por km2, pero en cambio por habitante tiene más Catalunya. Me gustaría comprovar por pronvicias, aver como cambia la cosa.

De todas formas me remito a lo anterior, no tiene más autopistas barcelona pk no pueden venir por mar, pero a cambio se tiene un puerto bien hermoso, algo que madrid no tiene. ¿Una de cal y una de arena? :p