dimecres, 21 de juliol de 2010

Salvem el casc antic (III)

La Plaça Clos ja està acabada i inagurada. Però poques són les persones que els agrada com ha quedat. L'Ajuntament, a més de començar les obres d'amagat, sense consultar als veïns i fent cas omís a les seves peticions, ha consentit deixar les dues places plenes de nayps. Les i els veïns de la zona i voltants, hem analitzat els desperfectes i hem realitzar una nota de premsa, juntament amb la convocatòria d'una roda de premsa pel mitjans de comunicació, per tal de denunciar-ho. Aquí us deixo el text que vam elavorar.


Anàlisi de la remodelació de la Plaça Clos i voltants

Els i les veïnes de Ripollet estem en contra de com ha quedat la remodelació de la Plaça Clos i voltants. Les obres es van duu a terme sense consultar la nostra opinió. El projecte que s’ha realitzat, no és el mateix que se’ns va presentar un cop començades les obres. Tot i les protestes dels veïns, l’Ajuntament ha fet cas omís a les nostres propostes de mantenir el mur antic.

Han estat moltes les protestes i reivindicacions que s’han dut a terme pacíficament per part del poble de Ripollet demanant ser escoltats. En cap moment ens hem oposat a una rehabilitació de la plaça i voltants, però si al canvi total que han dut a terme l’Ajuntament de Ripollet amb el finançament de la Mancomunitat de Municipis. Pensem que les obres es podrien haver executat amb una altra finalitat, arreglar la plaça i no destruir-la, i que aquesta hauria significat una reducció dels diners destinats a aquest projecte.

Ara les obres ja estan acabades i la plaça inaugurada. Però nosaltres volem analitzar els detalls negatius que presenta aquesta remodelació:

En primer lloc, les escales de la plaça petita de darrera de la Plaça Clos són perilloses i no hi ha cap cartell que informi sobre el risc de caure. Cal esmentar, que ja hi ha hagut persones que han caigut. A més a més, la barana no acaba on finalitzen les escales, sinó abans, fet totalment il•legal. Això pot provocar més caigudes, sobretot per part de la gent gran.

En segon lloc, la plaça està situada a prop d’un col•legi, i com a conseqüent, és una zona on passen molts vianants, ja siguin els pares i mares que van a buscar als fills, o els mateixos nens que tornen cap a casa. Per aquest motiu, pensem que hauria d’estar senyalitzada la preferència dels vianants a tota la zona o algun pas de vianants per tal que aquests tinguessin preferència davant del cotxes.

En tercer lloc, a les dues places han instal•lat una armadura on la gent pot seure. Però al llarg de gairebé tota la zona per asseure’s no hi ha respatller amb el perill de poder produir-se caigudes cap a la calçada, i a la zona on existeixen les cadires amb respatller hi ha vores acabades en punta molt perilloses.

En quart lloc, la barana que tanca el carrer de la Palma és curta, insignificant, antiestètica i perillosa. Permet a la gent tallar camí saltant el mur, ja que és baixet, i pot provocar accidents de cotxes degut a la no visibilitat d’aquests alhora de passar. Si es donés el cas que una persona saltés alhora que un cotxe passés, el vianant podria ser atropellat.

En cinquè lloc, els desguassos són insuficients. Hem pogut comprovar que no absorbeixen l’aigua de la pluja degut al mal traçat de la inclinació del paviment. Això podria provocar una inundació de la zona amb pluges molt fortes.

En sisè lloc, els arbres plantats són escassos i no fan ombra degut a la seva mala distribució.

En setè lloc, l’aixeta de la font, la qual se’ns va prometre que recordaria a l’anterior, ja ha caigut i actualment queda com un nyap.

En vuitè lloc, les dues jardineres col•locades al costat de la font no protegeixen els veïns, sinó tot el contrari, ja que dirigeixen el trànsit cap a la façana on hi ha les sortides de les cases dels veïns. Per tant, haurien de canviar la seva ubicació.

En novè lloc, falten les reixes protectores de les llums dels fanals.

En desè lloc, els patíbuls/fanals de les dues places queden molt lletjos i antiestètics.

I per últim, en onzè lloc, la mala distribució de l’espai contribueix a una insegura circulació i a la perillositat de circulació per part dels vianants.

Per tot això, i per la forma com han portat a terme aquest projecte, sense tenir en compte la nostra opinió, sense consultar, fent-ho d’amagat, amb un projecte que no compleix normatives, els veïns tornem a manifestar el nostre descontent i demanem a l’Ajuntament que com a mínim el que han realitzat que ho acabin bé.


Veïns de la Plaça Clos i voltants

Cap comentari: